joi, ianuarie 15, 2009

MONARHIE CONSTITUTIONALA vs REPUBLICA SEMI(???)PREZIDENTIALA (1)

Nu sunt un adversar al lui Base, nu sunt nici un admirator al sau.Pana acum am fost un observator interesat.
Intr-un articol din decembrie["Victorie clara a dreptei"...(sau cum da Boc cu stanga-n dreapta) ] imaginam un scenariu machiavelic menit a-l pune temeinic si in forta la conducerea Navei. Pana acum, mi se pare ca teoria mi se confirma (aproape) pas cu pas... Chestia de ieri cu republica semiprezidentiala pune capac si ma face sa spun ca sigur nu-l voi realege pe marele timonier anul asta.
De ce?
Simplu: pentru ca, daca la finele primului mandat transforma modul de organizare a statului in republica semiprezidentiala, mi se face teama ca la finalul celui de-al doilea va deveni ales pe viata! Teama e, de fapt,un eufemism - mi-e GROAZA de-a dreptul!
Sigur ca un parlament unicameral ar fi de preferat. Nu-mi plac de loc harciogii cei umflati care dorm pe-acolo si se umfla din ce in ce mai mult sfidandu-ne pe toti. Sigur ca ar merita dizolvati(eventual in soda caustica,sa crestem productia de sapun).
Dar nu vreau sa avem din nou un comandant suprem si absolut!!!

Si atunci, daca tot purtam,noi ,ca romani , adanc in subconstient infipta necesitatea unui TATUC, zic ca cel mai bine ni s-ar potrivi monarhia constitutionala!
Argumentele pro si contra,in numarul viitor...

Un comentariu:

  1. Eu sunt pro. Ca macar un lucru sa fie stabil in tara asta in vesnica instabilitate.

    Dar sunt contra actualei teme a blogului tau. E incredibil de greu de citit.

    RăspundețiȘtergere