luni, decembrie 15, 2008

"Victorie clara a dreptei"...(sau cum da Boc cu stanga-n dreapta)

... cam asa se exprima radios dl Boc,in seara zilei de 30 nov... Multe s-au schimbat de- atunci!
Intre timp,dreapta cea victorioasa s-a impartit in doua:dreapta-dreapta si dreapta- stanga.Dreapta-dreapta trece "cu seninatate" in opozitie,in timp ce dreapta-stanga s-a-mpreunat cu stanga si amandoua spala obrazele subtiri ale caror falci hamesite se reped la ciolanul la care n-au mai ajuns de 2 sau 4 sau mai multi ani.
Doi maimutoi- un 'clovn trist' si unul jovial- se joaca de-a uiteudemereu'nueudemereu',apoi,plictisindu-se,trec la uitestolonuestolo,un fel de albaneagra la care alegatorii se uita tamp si injura mai mult sau mai putin in barba.
Marele papusar trage sforile stand,teoretic,deasupra tuturor.
Il suspectez pe papusar de evolutie ca om politic- dupa parerea mea incepe sa se apropie de calitatile lui Iliescu.Mai mult,cred ca planurile sale secrete au fost (si,probabil,inca mai sunt) mult mai machiavelice decat crede lumea...
Si nu m-ar mira ca,la un moment dat, caleidoscopul figurilor politice sa se schimbe radical si sa ne infatiseze un cu totul alt tablou decat cel pe care il vedem acum.
Iar marele papusar va poza in salvatorul natiei aflate la un pas de apocalipsa si-si va asigura inca o reprezentatie de 4 ani.
Asa ca,'LUME,LUME!!!!......' ,paine aveati, luati de la Tatuca circ de mare clasa!!!

3 comentarii:

  1. Io cre' ca-l creditezi pe tatucul cu muuult prea multa inteligenta politica. Numirea lui Coic-Boc e dovada ca n-are. Are instinct, are siretenie, da; dar nu mai mult. Vorba lui Badea, "conduce la bara din fata", adica fara orizont

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba,dimpotriva,mie mi se pare o mutare demna de Kasparov.
    Parerea mea e ca Marele Carmaci stie FOARTE BINE ce face.Nu sunt un admirator gen Dna Udrea sau dl boc,dar nu pot sa nu-i recunosc calitatile.Si trebuie sa spun ca am o anumita feblete pt el,datorata faptului ca-i scorpion .
    Bun,deci,avem niste rezultate ale plebiscitului,ce facem cu ele?
    Plec de la premisa ca Big Matroz ar fi preferat un (nou) concubinaj cu peneleii-dar fara Taricelu'care ,nefiind suficient de plastilinos(sic),nu poate fi manevrat corespunzator-(dadea muuult mai bine la imagine,plus ca,Comandantul nefiind prost,isi dadea seama ca-i mai bine si pt bobor).Dar,pentru ca acestia 's-au autoexclus'(haida-de!),iar rezultatele aritmeticaberante ale asa-zisului uninominal pun pe picior aproximativ egal pedeleii cu pesedeii(deci,pe termen scurt ar da bine o coabitare cu alde geoana,chitrea&co,dar Noi nu ne-o dorim pe termen mediu si lung),avem urmatoarele posibilitati de manevra in ape tulburi(luandu-i prin invaluire pe pesedei si determinandu-i sa se ceara singuri afara):
    a)parada de printipuri (fara de care o sotietate... care va sa ziCA CA nu le are-raman la parerea ca cel mai mare geniu al nostru a fost CARAGIALE)si zicem ca vrem si niste magyari la guvern,ca stim ca-i enerveaza rau pe pesedei,da'daca nu cedeaza nervos suficient de repede,nu mergem nici noi pana in panzele albe,ca nu da prea bine la majoritatea cea romaneasca(recte patriotarda),ci aplicam(eventual in paralel)punctul:
    b)ungem pe dragastolopremier,fara a uita sa precizam ,in treacat,ca-i dam mandat pe 4 ani - care pana la urma s-au dovedit a fi doar 4 ZILE(al dracu ,timpu' asta ce se mai contracta,dom'le!)ca sa le taiem lu' alde geoana visurile erotice,si sa-i enervam si mai si.
    Iar daca dragastolo nu pune botu' la pohta de Cotroceni,nu-i nimic,trecem mai departe,la punctul:
    c)'lasam tinerii sa se afirme' si-l punem pe ciocboctrecilaloc,care ne asigura magistrala albastra in sens unic a comenzilor de la punte catre echipaj.Si in cazul asta,lucrurile devin foarte interesante,pentru ca mai apar niste variante:
    I.pesedeilor nu le va fi pe plac la nesfarsit obedienta secundului si vor sari singuri peste bord,lasandu-ne cu vechiul si credinciosul Nostru echipaj,pe care il Vom completa cu unii dintre peneleii care vor si ei la bord,dar care, data fiind situatia,nu vor mai comenta ordinele Capitanului si ne vor lasa sa conducem nava dupa cum vrea muschiu' Nostru de batran lup de mare(sa nu se supere Dna Udrea,da' asta-i parerea mea,si mi-o esprim in mod democratic)
    II.pesedeii vor inghiti in sec si,pentru a putea suge si ei o parte din marele SAN,vor sta cuminti in banca lor tragand la ramele guvernarii obediente,ceea ce iarasi ne Va asigura o conducere comoda a navei.
    III.Se va produce o revolta pe vas,pe care,date fiind prerogativele de Capitan cu drept de viata si de moarte asupra supusilor,o Vom rezolva aruncandu-i peste bord pe insubordonatii care pun in pericol insasi integritatea VASULUI,pe care il Vom conduce pe mai departe,spre noi orizonturi,cu vechiul si credinciosul echipaj,carpit pe ici-colo in primul port cu ce-om gasi de pe la penelei si udemerei .
    Si uite-asa,SALVATORUL Navei se mai alege cu o cursa de 4 ani...
    Mie mi se pare un scennariu genial(din punctul lui de vedere,ca din al palmasului...vai steaua/dinamoul/rapidul/cfrul/universitatea noastra!)

    RăspundețiȘtergere
  3. E si asta un scenariu. Doar ca eu nu prea cred in scenarii de-astea. Putini oameni politici, in istorie, au reusit sa fie chiar atat de bine planificati (sau, s-o spun pe-a dreapta, atat de inteligenti) incat sa le reuseasca scenariile.

    Mai degraba cred - bazandu-ma pe ceea ce stiu eu despre oameni - ca El Grande actioneaza pompieristic si intr-un singur scop major. Care nu-mi place.

    RăspundețiȘtergere